Förra helgens bilder

Jag, mamma och barnen var ute på Norröra förra helgen och tittade på de senaste framstegen. Tyvärr har den senaste veckan varit otroligt hektiskt så det är först nu jag har lite tid för att lägga upp bilderna.

Arvesund var ute i förra veckan och åtgärdade några av restpunkterna. De hade felmonterat de nedre beslagen till skjutluckorna och ändrade det. Dessutom överlappade inte plåtblecket i nedre kanten av fönsterdörrarna tillräckligt mycket. Det är också fixat.

Skjutluckorna med panelen bakom. Fasaden ska målas en gång till så då kommer spikarna inte att synas så mycket längre.

Inomhus har det hänt en hel del sen sist. På entréplanet är taket spacklat och målat. I köksnischen, längst bort till vänster, är det målat en gång. Den färgen kommer det att bli överallt. De har börjat med att måla där för att kunna börja montera köket.

Närbild på den målade biten. Vi har valt en bruten vit lasyr från Auro Norden som är fri från lösningsmedel och ska vara mer naturlig och snällare mot miljön.

Avloppsventilationen går upp till taket inne i väggen.

Och ansluter till genomföringen i yttertaket.

Uppe på övre planet har det hänt en hel del också. Innerväggarna är uppreglade. Så nu kan man röra sig mellan rummen och tänka sig hur de blir.

Fönstren i trappan. Man ser stenmuren på den bakre gården genom dem.

Det största sovrummet. Det blir rätt högt i tak. Men lägre vid yttervägg. Räcket till den franska balkongen är inte monterat än.

Mellansovrummet och det minsta sovrummet till höger om väggen. Det lilla sovrummet har bara ett litet fönster. Vi får se om det kommer att kännas väldigt mörkt där. Eller om det kommer att upplevas som ganska mysigt.

Entrésidan. Entrédörren ska målas röd. Arvesund rekommenderar att man gör det först i vår då det är varmare och torrare. Räcket till den franska balkongen fattas även på den här sidan.

Bastun med det nya huset bakom. Man får passa på och ta foton när träd och buskar har tappat sina löv.

Huset och bastun från den övre delen av tomten precis på gränsen till grannen. Mellan stenmuren och huset bildas en fin innergård.

Gaveln mot grannen. Bilden är tagen från grannens tomt. Tomtgränsen går längs med stenarna som syns till höger. Gruset är nu utlagt runt om hela huset men vi kommer antagligen att behöva komplettera med mer. Men det får vänta tills april/maj då man kan transportera tunga saker på vägarna igen. Nu är det för blött i marken och det är väldigt enkelt att köra sönder vägarna.

Det var ett litet äventyr när vi var ute på Norröra sist hade vi ingen el i torpet under den första dagen. Vi fick bära ut micron till uthuset som hade el. Maten fick vi laga i den, grilla eller använda spritköket. Det gick bra det med. Men det var kallt i torpet. Bara rummet med braskaminen blev varmt. Vi passade på att sätta upp en lampa ute på altanen på uthuset.

Så här mysigt ser det stora huset ut i skymningen. Det blir jättefina mönster av ljuset som sipprar igenom skjutluckorna. När allt är färdigt ska jag ta ett bättre foto utan stegar och annat byggskräp framför.

Annonser

Om norrora

Arkitekt Har tre barn som är mellan tio månader och sex år Bor i Nacka utanför Stockholm Ritar på ett fritidshus på Norröra till min mamma.
Det här inlägget postades i Fritidshus och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Förra helgens bilder

 1. Andreas skriver:

  jättefint hus !
  två saker jag funderar på är möblerbarheten i allrummet på bottenvåningen och bristen på takfönster vid trappan !

  • norrora skriver:

   Kul att du tycker om huset!
   Bristen på takfönster i trappan, och allmänt på övervåningen, beror på att min mamma (beställaren) har takfönster som läcker i sin lägenhet. Därför ville hon absolut inte ha det.
   Angående möblerbarheten så finns det en planlösning i ett tidigare inlägg, där kan du se hur vi har tänkt. Jag antar att det är alla fönster ner till golv och dörrar som du funderar på. Huset är ju inte så stort, och det vi ska ha är en mindre sittgrupp och ett bord med plats för upp emot 10-12 personer. Mamma vill inte ha nån tv på landet, men vill man ha det så kan man sätta den på väggen mot badrummet. Men visst, man kan inte möblera på en massa olika sätt. Vi får se i sommar om det funkar så som det är tänkt. Det som har saknats på ön är en större yta att vistas på inomhus då det är dåligt väder. De två andra husen är ju rätt små.

 2. happyskiLa skriver:

  Hej

  Vi sitter med de sista detaljerna inför bygget av vårt hus från Arvesundsgänget. Dock har vi fått en fråga vad våra luckor ska ha för avstånd mellan brädorna, svår fråga tyckte vi. Men så kom jag ihåg denna bild som vi tittat som inspiration. Johan på Arvesund tycker 15 mm spalt räcker får att få både insynskydd och ljusgenomsläpp, vi tycker det känns lite lite. Vad har ni för spalt på era om ni minns eller kan mäta?

  Med hopp om återkoppling

  Ola och Sophie

  • norrora skriver:

   Hej!
   Spännande med ett nytt hus! Och så många beslut.
   Jag har tyvärr inte i huvudet hur stor springan är men skulle säga att den är kring den uppgift ni fått. Vi har inte gjort nåt special utan lät Arvesund leverera luckorna enligt deras standard.
   Det blir bra med ljus ändå upplever jag, sen sitter ju luckorna inte åt på sidorna, så där kommer det också in ljus.

   Vi har luckorna fördragna rätt ofta på sommaren så att det inte ska bli för varmt. Samtidigt har vi fönster åt fyra håll, så alla behöver inte vara fördragna samtidigt. Är alla ändå det så kommer det in tillräckligt mycket ljus mitt på dan för att inte behöva ha lamporna tända. Man får en känsla av att vara i en gammal lada där ljuset kommer in mellan springorna i trät. Väldigt fint. Eftersom jag inte vet hur många fönster ni har så är det svårt att säga hur det kommer att vara hos er. Min upplevelse av luckorna är att de släpper igenom alldeles lagom med ljus 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s